Υποστήριξη - Συμβουλευτική

Filter

Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

Τι ρόλο διαδραματίζει ο μείζων παράγοντας της ψυχολογίας

Μακριά από την “κουλτούρα της δίαιτας” και της επιβολής προτύπων ομορφιάς από τη διαφήμιση, στη “The Finest Form” επικεντρωνόμαστε σε μια ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Στην εξασφάλιση ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα, το νου και την ψυχή. Στην αρμονία που χρειαζόμαστε για να είμαστε ήρεμοι, γεμάτοι ενέργεια, με όρεξη για τη ζωή μας. 

Είναι κοινή πλέον η παραδοχή και επιστημονικά τεκμηριωμένη ότι καμιά διατροφή και καμιά άσκηση δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ μας, εάν εμείς δεν διαθέτουμε την αντίστοιχη ψυχική διάθεση.

Η διαχείριση του βάρους είτε πρόκειται για απώλεια είτε για ηθελημένη αύξηση ή διατήρηση, αλλά ακόμη και απλώς η υιοθέτηση συγκεκριμένων απαραίτητων προτύπων για την υγεία μας (π.χ. εάν έχουμε διαβήτη ή χοληστερίνη), έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό σύμπλεγμα που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό, εάν δεν κοιτάξει με ειλικρίνεια μέσα του.

Στη “The Finest Form” γνωρίζουμε ότι η καλή ψυχική υγεία είναι σημαντικότερη και προτιμότερη από οποιοδήποτε νούμερο στα ρούχα και τη ζυγαριά μας ή από οποιαδήποτε εικόνα στον καθρέφτη μας.

Πώς εργαζόμαστε με “σύμμαχο” την ψυχή μας

Οι ειδικοί μας στα θέματα ψυχικής υγείας είναι δίπλα σου, για να σε στηρίξουν προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώση, εκπαίδευση, ατομικές συνεδρίες ή ομαδικές συναντήσεις.

Εργαζόμαστε μεθοδικά και:

  • Εντοπίζουμε, αναγνωρίζουμε, αναλύουμε τους ψυχολογικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συμπεριφορές. 
  • Κατανοούμε τις συναισθηματικές συνδέσεις με το φαγητό.
  • Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτόν μας.
  • Φερόμαστε με αγάπη, συμπόνοια και φροντίδα σε μας τους ίδιους.
  • Οικοδομούμε υγιείς σχέσεις με το φαγητό και την κίνηση.
  • Υιοθετούμε πρακτικές που μας εξασφαλίζουν ποιότητα ύπνου, υγείας, μακροζωίας και ψυχικής ευεξίας.
  • Παρεμβαίνουμε εντέλει στη βιοχημεία μας, ουσιαστικά αξιοποιώντας και εργαλεία που μας παρέχει η Συμβουλευτική, αλλάζοντας πρότυπα και μοτίβα συμπεριφοράς ως προς την τροφή, όταν αυτά δεν μας εξυπηρετούν πλέον.