Veganism: Ολιστικός Τρόπος Ζωής

259

Επιλογή μεμονωμένου μαθήματος: €39,00

Νέος κύκλος 31 Μαρτίου 2022 **

 

 

Περιγραφή

Στα σεμινάρια Veganism θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή του βιγκανισμου. Θα μελετήσουμε τον βιγκανισμό σαν έναν ολιστικό τρόπο ζωής. Θα αναλύσουμε το μέγεθος της εξέλιξης που προκύπτει με την μετάβαση αυτή σε θέματα ηθικής, κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και πάνω από όλα υγείας. Θα καταρρίψουμε μύθους. Αυτό σημαίνει ότι θα μοιραστούμε πολλούς λόγους για την επιλογή μιας αυστηρής φυτικής διατροφής και ενός vegan τρόπου ζωής. Θα έχεις τις γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις το ενδιαφέρον σου ή ακόμα και την προσωπική σου δέσμευση να αλλάξεις τον τρόπο της διατροφή σου.

– ολιστικός τρόπος ζωής
– ηθική
– κλιματική αλλαγή
– περιβάλλον
– υγεία
– transition tips

Διάρκεια κύκλου:

7 εβδομάδες

Διάρκεια συναντήσεων:

2 ώρες

Διεξαγωγή:

Online

Ενότητες

Ενότητα 1: Ιστορική αναδρομή, η ολική χορτοφαγία ένας ολοκληρωμένος τρόπος ζωής, οι αιτίες της αλλαγής και τα προνόμιά της, σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις. Θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή του κινήματος,θα αναλύσουμε τον ορισμό του βιγκανισμού απο τον Donald Watson. Με κάθε λεπτομέρεια και ερευνητικό υλικό θα μιλήσουμε για τις προνομιακές αλλαγές που επιφέρει η μετάβαση αυτή. Και θα κατανοήσουμε γιατί ο βιγκανισμός αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση για την καθημερινότητά μας.

Ενότητα 2 : Πρώτη ύλη, εντοπιότητα προϊόντων, διατροφική μετάβαση, συνειδητότητα, εμπλοκή με το καθημερινό μας γεύμα. Θα παραμείνουμε στην θεωρητική προσέγγιση του περάσματος και θα ενισχύσουμε το διατροφικό του μέρος με χρήσιμες πληροφορίες για τα ίδια τα προϊόντα και την προέλευσή τους. Θα αναπτύξουμε σε βάθος την ίδια την ιδέα της μετάβασης . Tέλος θα ανακαλύψουμε εκείνους τους λόγους που θα πρέπει να συνδεθούμε με το φαγητό μας καθημερινά.

Ενότητα 3: Πρωινό, διατροφικές ομάδες, συνδυασμούς αυτών, βίντεο και συζήτηση παρασκευής πρωινού. Η θεωρία μπαίνει στην κουζίνα μας! Στα επόμενα τέσσσερα εργαστήρια το 24ωρο μας θα ιδωθεί υπό το πρίσμα των καθημερινών μας γευμάτων. Έτσι ξεκινώντας θα σταθούμε στο πρώτο γεύμα της ημέρας, το πρωινό. Θα αρχειοθετήσουμε τις διατροφικές ομάδες που πρέπει να περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο πρωινό με σκοπό να ενισχύσει τον οργανισμό για το υπόλοιπο της ημέρας , και θα μαγειρέψουμε μερικούς από τους άπειρους συνδυασμούς που μπορούμε να έχουμε !

Ενότητα 4: Μεσημεριανό, διατροφικές ομάδες , παρουσίαση αυτών, σύνθεση φαγητών, βίντεο και συζήτηση παρασκευής μεσημεριανού. Η ώρα για το μεσημεριανό μας. Οι διατροφικές ομάδες θα συνεχίσουν να είναι ο “μπούσουλας” για την δημιουργία του κεντρικού γεύματος της ημέρας. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να κατανοούμε ότι το μυστικό της διατροφής μας δεν κρύβεται στις τεχνικές μαγειρικής που λίγο ή πολύ βρίσκεται στην ζωή μας έστω εμπειρικά απο τα παιδικά μας χρόνια αλλά στην εμβάθυνση του πώς χτίζεται το πιάτο μας από τις βασικές διατροφικές ομάδες!

Ενότητα 5: Βραδινό, εκμάθηση διατροφικών ομάδων με βίνετο και συζήτηση παρασκευής του γεύματος. Δεν θα αρνηθούμε οτι η επανάληψη είναι μια μεθοδολογία κατανόησης της γνώσης .Έτσι με τις διατροφικές ομάδες σε προτεραιότητα θα χτίσουμε το βραδινό μας. Θα μαγειρέψουμε παραδείγματα νόστιμων βραδινών. Και σε αυτό το εργαστήριο, όπως και στο κάθε ένα θα λύσουμε απορίες και θα ενισχύσουμε με βιωματικά “μυστικά” την ροή μετάβασης.  Θα ενισχύουμε την γέφυρα της αλλαγής για μια επιτυχημένη, εύκολη και σωστή εμπλοκή μας με τα καθημερινά μας πιάτα!

Ενότητα 6:  Ζάχαρη, εναλλακτικά γλυκαντικά, γλυκαιμικός δείκτης, επιδόρπια, βίντεο και συζήτηση παρασκευής γλυκού. Θα μπορούσε να λείπει από την διατροφή μας η ζάχαρη; Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την ζάχαρη θα ήταν καλό να την γνωρίσουμε, να κατανοήσουμε την λειτουργία της στον οργανισμό μας. Μαθαίνουμε για τον γλυκαιμικό δείκτη που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν εναλλακτικά φυσικά γλυκαντικά; Ναι υπάρχουν.  Και επειδή σε αυτό το κύκλο γνώσης δεν ήρθαμε για να ενοχοποιήσουμε τις συνήθειές μας αλλά αντιθέτως να κατανοήσουμε οτι η μετάβαση είναι τελικά ο τρόπος ζωής που θα μας επιφέρει διατροφική επιτυχία που θα την χτίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και τον χρόνο μας θα φτιάξουμε και μερικά “αθώα” γλυκά !!

Ενότητα 7: Παρουσίαση ωμοφαγίας και μακροβιοτικής διατροφής. Η μακροβιοτική και η ωμοφαγία είναι δύο διατροφικά κινήματα αυτόνομα που θα πρέπει να αναλυθούν αυτούσια σε διαφορετικούς κύκλους γνώσης .Όμως πιστεύω ότι μερικά tips από αυτές τις συνήθειες είναι καλό να συμπεριληφθούν στις διατροφικές μας συνήθεις από την αρχή. Σε αυτό το εργαστήριο θα γίνει μια εισαγωγή και θα σταθούμε σε μερικά μυστικά που σίγουρα θα μας κάνουν καλό και θα ενισχύσουν διατροφικά το σώμα μας σε αυτή την αλλαγή που ξεκινάμε.

**Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής με κάρτα ανεργίας για 2 θέσεις.

Ανδρέας Τζουανόπουλος

Μάγειρας Plant-based

Η μεγάλη φοβία που προκαλούσα στην μητέρα μου ήταν όταν σε ηλικία 10 χρόνων με έβρισκε κλεισμένο στην κουζίνα να έχω αραδιάσει στο τραπέζι της κουζίνας υλικά και σκεύη και να προσπαθώ να μαγειρέψω κάτι γιατί πάντοτε πεινούσα (φαγανό παιδί)! Έχοντας κάτι τόσο έντονα έμφυτο δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τίποτα άλλο…

Περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων, καλέστε στο +30 6975 66 89 71 ή στείλτε μας email στο hello@thefinestform.com.