Ανδρέας Τζουανόπουλος

Μάγειρας

Η μεγάλη φοβία που προκαλούσα στην μητέρα μου ήταν όταν σε ηλικία 10 χρόνων με έβρισκε κλεισμένο στην κουζίνα να έχω αραδιάσει στο τραπέζι της κουζίνας υλικά και σκεύη και να προσπαθώ να μαγειρέψω κάτι γιατί πάντοτε πεινούσα (φαγανό παιδί)! Έχοντας κάτι τόσο έντονα έμφυτο δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τίποτα άλλο.

Αν και στα 20 μου το απαρνήθηκα, ήθελα και σπούδασα γραφίστας. Αλλά σύντομα το ένστικτο της πείνας μου με επανέφερε στο σωστό το δρόμο. Τελείωσα την Chef D’Oeuvre, και το ταξίδι της μαγειρικής μυσταγωγίας ξεκίνησε. Πριν από 22 χρόνια, και τι δεν περιελάμβανε, στρατιωτικές καραβάνες, fast food, menu ala carte, fusion κουζίνες, μαγειρεία, σουβλατζίδικα. Και δεν είχε να κάνει με το είδος της κουζίνας τόσο, όσο που με το καιρό το ενδιαφέρον μου εστιαζόταν όλο και πιο πολύ με το service, με την προσφορά του φαγητού.

Αυτό ήρθε και κούμπωσε 3 χρόνια πριν όταν για λόγους υγείας αποφάσισα να γίνω αυστήρα χορτοφάγος και να δουλεύω αποκλειστικά σε αντίστοιχες κουζίνες. Πέρασα από το Crudo, συμμετείχα 3 φορές στο Vegan Live Festival με την ομάδα plant Be, βρέθηκα να συνεργάζομαι με την ομάδα του Cookoomela Grill (πέρασε να δοκιμάσεις το “green” και το “brown” να μου πεις την γνώμη σου!). Έλαβα μέρος στο 1ο Greek Gastronomic Summit της Αtlantica Hotels & Resorts (έπρεπε να δεις τον Μποτρίνι με τι περιέργεια δοκίμασε την διατροφική μαγιά) και βέβαια private cheffing για οργανισμούς, εταιρείες, ανθρωπιστικές ομάδες.

Το πιο σπουδαίο από όλα ήταν ότι ασυνείδητα πέρασαν ώρες πολλές αυτά το 3 χρόνια που μίλαγα για τον βιγκανισμό και την φυτική διατροφή σαν ένα είδος άτυπης συμβουλευτικής. Μέσα από τα βιώματά μου, την εξέλιξη μου, το ιντερνετικό μου όργωμα και την γνωσιακή μου ενδυνάμωση φτάνουμε στον Οκτώβριο του 2020 να υλοποιώ παρέα με την The Finest Form το 1ο συμβουλευτικό σεμινάριο εισάγωγης στον βιγκανισμό, με ουσιαστικές πληροφοριες για τα ωφέλη του και δυναμική συμπαράσταση για την επιτυχία της μεταβασης σου!