προσωπογραφία megalo

Χρύσα Δημητρακοπούλου

Εμψυχώτρια Ομάδων – Ιδρύτρια του  Apotypoma Project

Είμαι η Χρύσα. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1983. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας  Deree και σπουδάζω Συμβουλευτική και Εμψύχωση Ομάδων – με τη μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης – στο Κεντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης “Εμψύχωσις”. Εργάστηκα για 15 έτη ως τραπεζικός υπάλληλος, αρθρογραφώ στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα του συλλόγου “Λα Φαμίλια Παιδί” που στηρίζει με το έργο του οικογένειες με παιδιά οικονομικά ασθενέστερων  και είμαι δημιουργός του Project Apotypoma* στον διαδικτυακό τόπο των social media Gela Bambini**

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την εμψύχωση ομάδων από το 2018. Ολοκλήρωσα με επιτυχία το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του ΕΚΠΑ,  πιστοποιήθηκα και εργάστηκα ως εμψυχώτρια στα πλαίσια πρακτικής άσκησης για δύο χρόνια. Προσέφερα τριετές εθελοντικό έργο ως συντονίστρια της ομάδας ηχογραφήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά στον εθελοντικό οργανισμό «Διαβάζω για τους άλλους», ο οποίος προωθεί την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με απώλεια όρασης στη γνώση και τη λογοτεχνία. Έκανα εκπαίδευση mindfulness για οκτώ εβδομάδες (MBSR). Από την ηλικία των είκοσι δύο ετών  ασχολήθηκα με παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, καθώς δίδασκα αγγλικά σε παιδιά  και εφήβους, συμμετείχα ως ομαδάρχισσα σε παιδιά στο “Ξέγνοιαστο Μελίσσι” και ως team animator σε παιδικά πάρτυ.


* Project Apotypoma είναι το παιχνίδι, ένα άλμπουμ στιγμών που οδηγούν στη χαρά και συνοδεύονται από μία λέξη ή μία ιστορία,  αφήνοντας έτσι προσωπικό αποτύπωμα στην κοινωνία, μπορείτε να το ακολουθήσετε αν θέλετε.
** Gela Bambini είναι ο τόπος καθημερινής επικοινωνίας, έκφρασης & μοιράσματος. Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017 την Παγκόσμια Ημέρα των Φάρων.