Ήταν πειρασμός.Εσύ τι θα έκανες;

Πόσα λάθη κάνει κάποιος στην πορεία της ζωής του; Αμέτρητα. Σημαντικά λάθη αλλά και ασήμαντα. Με ποιά θα ασχοληθείς περισσότερο; Μα, να μην ρωτώ τα αυτονόητα !!Τα σημαντικά λάθη είναι αυτά που μας κάνουν καλύτερους. Όμως, τα παραδέχεσαι ως λάθη ή βρίσκεις δικαιολογίες;

Είσαι άνθρωπος και κάνεις λάθη.

Είμαι άνθρωπος, άρα κάνω λάθη. Όπως κατάλαβες έκανα λάθος τους υπολογισμούς μου . Νιώθω άσχημα με τον εαυτό μου. Επιτρέπω να με παρασύρει ο συναισθηματισμός που έχω από μικρό παιδί. Βάζω όμως ένα χρονικό όριο, σε αυτό το μικρό λάθος. Θα στεναχωρηθώ και θα ντραπώ για 5 λεπτά. Μου αρκούν.

Εσύ μπορεί να στεναχωρηθείς σε ένα λάθος για πολύ περισσότερο.

Αφού πέρασαν 5 λεπτά νιώθοντας στεναχωρημένη, μπαίνει αμέσως το μυαλό μου σε δράση. Τι κι αν έκανα λάθος ;! Πιθανόν να μην έδωσα την σημασία που χρειαζόταν. Αφέθηκα λίγο στο χουχούλιασμα, η βροχή με επηρέασε, απέσπασα τη προσοχή μου στα social media.

Ναι, έκανα λάθος εκτίμηση της κατάστασης, έδωσα αλλού προτεραιότητα, όπως πολύ συχνά κάνεις κι εσύ. Το παραδέχομαι, συμφιλιώνομαι και προχωράω παρακάτω.

Είσαι ένας υπέροχος ,ξεχωριστός άνθρωπος και εσύ!!Τα λάθη σου μπορεί να επηρέασαν τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Μπορεί όμως τα λάθη που έχεις κάνει να στράφηκαν εναντίον σου.  Σου προτείνω μια λύση:

Αποδέξου τα λάθη σου, σε μαθαίνουν πράγματα για σένα. Συμφιλιώσου ή κάνε μία συμφωνία με τον εαυτό σου ή τον άνθρωπο που ενοχλήθηκε από το λάθος σου και προχώρα παρακάτω. Χρειάζεται να το προσπαθήσεις, να το τολμήσεις, αν δεν το έχεις ξανακάνει. Μην πάρεις τον εύκολο δρόμο και το αφήσεις για αύριο. Σήμερα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για συμφωνίες.

Το παρακάτω στη ζωή αξίζει περισσότερο.Μην αγκαλιάσεις το λάθος σου για μια ζωή!

FacebookTwitterLinkedInEmailMessenger

Leave a Reply

Your email address will not be published.