Marm Ελλάda, καινοτομία, βραβευμένο και ελληνικό!!!

Το προϊόν Marm Ελλάda του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2015, για τη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής στις 23 και 24 Ιουνίου 2015.

367BF950AA8D7438C3B08BF2C29A279B
marm ellada…!

Κατά τον διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε για 5η χρονιά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και του Ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμμετείχε με 3 ομάδες φοιτητών.

Συνολικά 14 καινοτόμα και φιλοπεριβαλλοντικά προϊόντα που ανέπτυξαν ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού, με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (μοναδικό από τα ΤΕΙ της χώρας!) να συμμετέχει με 3 προϊόντα (MarmΕλλάδα,  Αρτοθαλασσιές και ΤYROYO-Raisin Delight), υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος, Θ. Γεωργόπουλου και Ι. Γιαβάση, και 2 από αυτά να διακρίνονται λαμβάνοντας  το 1ο και το 3ο Βραβείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Διαγωνισμό συμμετείχαν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο  με τρία  προϊόντα, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το  Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τρία προϊόντα.

Το προϊόν Marm Ελλada του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας διακρίθηκε λαμβάνοντας το 1ο βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life» στo Μιλάνο, στις 4-6/10/2015.  Η παραγωγή του Marm Ελλada έγινε με την υποστήριξη του παραγωγού αγροτικών προϊόντων Όμηρος  Ντάφος, από τη Ματαράγκα Καρδίτσας. Η «marm eλλada» είναι μία καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες.

tyroyo_raisin delight
tyroyo…γλύκισμα με σταφίδες

Το 3ο Βραβείο απέσπασε το προϊόν ΤΥΡΟΥΟ-Raisin Delight είναι ένα βιολειτουργικό επιδόρπιο γιαούρτης, που παράγεται από φυσικώς συμπυκνωμένο, φρέσκο αγελαδινό τυρόγαλα, σε συνδυασμό με φρέσκο αγελαδινό γάλα, Eλληνικές Π.Ο.Π μαύρες σταφίδες Κορίνθου, Β-γλυκάνες βρώμης, που μειώνουν τη χοληστερίνη και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες ελιάς, μέσω μιας διεργασίας «μηδενικών αποβλήτων», όπου το τυρόγαλα αξιοποιείται πλήρως και μεταμορφώνεται σε θρεπτική και υγιεινή λιχουδιά. Πρόκειται για ένα βιολειτουργικό τρόφιμο με αποδειγμένο ισχυρισμό υγείας σε ότι αφορά τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, το οποίο παρήχκε με βασικό συστατικό το υψηλής διατροφικής αξίας τυρόγαλο (που συνήθως αντιμετωπίζεται ως απόβλητο και περιβαλλοντικός ρύπος).

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που εδρεύει στην Καρδίτσα, για ακόμη μια χρονιά απέδειξε ότι παρόλες τις αντιξοότητες παραμένει ενεργό και δραστήριο παράγοντας γνώση, στηρίζοντας τους φοιτητές και την τοπική ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Δείτε και το άρθρο στο παρακάτω link για τα ονόματα των ανθρώπων που σε οποιαδήποτε κατάσταση ,εξακολουθούν να προοδεύουν!!! Μπράβο και πάλι μπράβο σε καθηγητές και φοιτητές.

Πηγή http://www.agronews.gr/diatrofi-agrotourismos/tautotita-proiodon/arthro/132287/protia-kainotomias-gia-to-marm-ellada-tou-tei-thessalias/

FacebookTwitterLinkedInEmailMessenger

Leave a Reply

Your email address will not be published.