Βαγγέλης Πλατανίτης

Θεραπευτής Shiatsu

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από τα σχολικά μου χρόνια, όμως, η επιθυμία μου να ασχοληθώ με τον άνθρωπο ήταν έντονη. Για πολλά χρόνια έπαιζα μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά ορισμένοι σοβαροί τραυματισμοί με οδήγησαν να αφουγκραστώ καλύτερα το σώμα μου και να αναλογιστώ τι θα μπορούσα να κάνω για να το φροντίσω. Εκείνη την περίοδο, βρέθηκε στον δρόμο μου το Σιάτσου.

Έτσι, το 2012 ξεκίνησα την 3ετή εκπαίδευσή μου στο Σιάτσου κι έπειτα ακολούθησε ένας χρόνος εμβάθυνσης στην Κινέζικη Ιατρική και Φιλοσοφία. Υπήρξα μέλος του Συλλόγου Ενεργειακών Θεραπευτών Σιάτσου (Σ.Ε.Θ.Σ.), με σκοπό, μέσα από παρουσιάσεις και σεμινάρια, να συνδράμω τόσο στη διάδοσή του, όσο και στην επικοινωνία των οφελών που μπορεί να έχει η εφαρμογή του στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου. Σήμερα, είμαι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Σιάτσου (ΕΛ.Ε.ΣΙ.).

Συνοψίζοντας όλα όσα μου έχει προσφέρει το Σιάτσου μέχρι σήμερα, θα έλεγα πως με βοήθησε να γνωρίσω σε βάθος το φυσικό μου σώμα, με τα όργανα και τις λειτουργίες του, να ακούσω το συναίσθημά μου και να παρατηρήσω τον τρόπο με τον οποίο ο νους μου αναλύει και συνθέτει σκέψεις. Μέσα από αυτό το ταξίδι κατέληξα σε ένα συμπέρασμα που συμπυκνώνεται σε μία μόνο φράση, «η στάση του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε μία ανάλογη στάση στη ζωή…».